Restaurering

En stor andel av våre oppdrag er restaurering. Vi kopierer og lager nye vinduer helt like de gamle, samme mål, profiler, glass, tykkelse og farge. Vi bruker kvistfri furu, og dersom kunden ønsker det lager vi vinduene i malmfuru.

En veldig populær type vindu innenfor dette segmentet er isofug, disse kan du lese mer om her.

Dersom vinduene kan repareres og det kreves så har vi også gode rutiner for dette. Verneverdige bygg med vinduer som er 100 år eller eldre kan repareres til og vare i mange år til. Dette er en flott måte og bevare våre historiske bygg. Slik restaurere vi gamle vinduer:

  • Demonterer vinduet og markerer delene så vi vet hvor de hører til når de skal settes sammen igjen.
  • Fjerner all gammel maling skånsomt så ikke treverket skal ødelegges. Vi fjerne også kittet rundt glassene så vi får de ut like hele. Vi ønsker alltid og kunne bruke originale glass på nytt om mulig.
  • Gammelt beslag som kan gjenbrukes renser vi for maling, deretter rustbehandler vi de. Dersom de skal males får de nytt strøk med maling før montering. Kan vi ikke gjenbruke gamle beslag kjøper vi inn nye helt like.
  • Før ny overflate behandling pusser vi vinduene. Deretter legger vi på et strøk kinesisk treolje for impregnering.
  • Vi maler karmer og rammer med linolje, 2 strøk grunning og 1 toppstrøk.
  • Vinduene kittes inn med linolje kitt, har noen glass knust under uttak eller levering setter vi inn nye glass etter kundens ønske.
  • Fugene til glasset overmales 1-2 mm inn på glasset så ikke vann kan trenge inn bak fugene.
  • Tilslutt monteres rammer inn i karm og er klare for levering.

Vi leverer også vinduer med overfals av ramme på karm.

brosjyre  ta kontakt